lauantai 6. heinäkuuta 2013

Mökkipihan uudistusaikeita



Torstaina kävimme pikaisella visiitillä Haaparannan Ikeassa ja mökillämme, sillä haiemm sinne kaksi tuolia. Tuolit istuivat maisemaan erittäin hyvin ja seuraavilla mökkireissuilla haemme niitä vielä neljä lisää. Kesän tavoitteena on myös muurata uusi grilli, koska edellinen alkaa olla jo melko kulunut, etenkin uusien tuolien valossa.



Pikavisiitillä ehdimme myös hakea lisää kukkapenkin reunuskiviä. Luonnontilassa olevan kukkapenkin reunuskiviä on tähän asti löytynyt tosi hyvin ampumaradan hiekkakentältä, mutta ensi kerralla meidän täytyy jo laajentaa etsintää muualle. Onneksi olemme jo puolessa välissä kukkapenkkiä, joten hyvällä tuurilla löydämme samanlaisia ja riittävän isoja kiviä vielä lisää. Reunuskivien löytymisen jälkeen ajatuksena olisi vähän siistiä luonnontilaista kukkapenkkiä, koska tämänhetkisessä asussaan se on melko villiintynyt. Toisaalta luonnontilainen kukkapenkki on helppohoitoinen, koska siinä ei mahdu kasvamaan edes rikkaruohot. ;)



Ehkäpä kaikista houkuttelevin uudistuskohde on kuitenkin ensimmäisessä kuvassa taka-alalla näkyvä yli 10 vuotta vanha puumaja, josta on irronnut vuosien aikana ja leikkijöiden vähentyessä osa toisensa jälkeen. Tänä kesänä laitamme majan kuitenkin kuntoon tekemällä sille uudet reunalaudat, portaat ja somistamalla majan ympäristön taikametsään sopivilla esineillä. Menneiden vuosien puutarhatontutkin pääsevät laatikon kätköistä takaisin luontoon.

Pihan lisäksi mökillämme alkaa tänä kesänä saunaremontti, jotta tilavasta saunasta saadaan jokainen neliömetri käyttöön. Näin alustavasti on ollut ajatuksena käsitellä seinät, katto ja lauteet Supi-saunasuojalla. Lattia saunassa on lähes uusi, joten sille tuskin teemme mitään. Pintojen käsittelyn jälkeen pääsemme myös sisustamaan saunan uusiksi osittain vanhoilla ja osittain uusilla sisustustavaroilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti