maanantai 8. heinäkuuta 2013

Maja puussa osa 1




Antonin loman alun kunniaksi ajelimme eilen mökille puumajan korjauspuuhiin. Alunperin ajattelimme vain vähän maalailla vanhaa runkoa, mutta lopulta totesimme rungon olevan liian huonokuntoinen saneerattavaksi. Niinpä otimme kaikki osat alas ja rakensimme majan vanhaa kunnioittaen uudelleen. Puutavaraa onneksi löytyi riittävän pitkästi mökin varastosta, joten majan rakentamiselle ei tullut takapakkia.





Laudoituksen ollessa valmis se hiottiin ja maalattiin. Jälleen ihastelimme Ryobin näppäryyttä, sillä yhden akun voimalla pystyimme käyttämään montaa eri laitetta peräkkäin. Aivan loistava ostos, joka maksaa itsensä takaisin käytön helppoudessa. Maaleina käytimme vanhoja ulkomaaleja, joita oli jäänyt aiemmissa projekteissa yli.







Lattialaudoituksen jälkeen aloimme suunnitella sivulautojen tyyliä. Aiemmassa hahmotelmassani suunnittelin sahalaitaista kuviointia, mutta lopulta päädyimmekin aaltomaiseen kuviointiin. Sivulautojen kuvoinnin toteutimme Ryobin pistosahalla ja puumateriaalina käytimme paneelia. Lopulta seinä maalattiin molemmilta puolilta. Periaatteessahan puuta ei saisi edes maalata molemmilta puolilta, koska silloin se ei pääse hengittämään, mutta puumajassa voi olla muitakin puuta kuluttavia elementtejä kuin maali. ;)



Seuraavalla kerralla pääsemme naulaamaan kiinni myös toisen puolen seinälaudat sekä tekemään majan etuosaan tyylikkään pyöristyksen. Tikapuita varten pitänee myös hakea sukulaisen huomista koolausrimaa. Kotimatkalla ideoimme lisäksi uudistettavan pihagrillin. Ehkäpä ensi viikolla pääsemme betoninvalupuuhiin ja grillin muurauksen pariin. Tämä viikko taitanee kulua nopeasti vanhempieni piharemontin parissa. Viikonloppuna puolestaan on jo aika mennä remppailemaan Kuplaa, jotta saamme vaihdettua siihen toisenkin puolen lattian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti