sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Eväsretkellä Koitelinkoskella



Aurinkoisen päivän iloksi kävimme tänään Koitelinkoskilla eväsretkellä. Historialtaan kosken kaksi saarta, Tulisaari ja Myllysaari, ovat mielenkiintoiset. 1800-luvulla ne ovat nimittäin olleet hautuumaita, kunnes vuonna 1879 hautuumaa siirtyi hygieniasyistä muualle. Sen jälkeen koskessa virtaavan veden energiaa hyödynnettiin saarella sijainneella sahalaitoksella. Sahan toiminta loppui kuitenkin vuonna 1913. Siitä lähtien koski on houkuttellut turisteja, urheilukalastajia, hiihtäjiä ja ulkoilmasta nauttijoita. Talvisin rannoilla näkyy myös paljon moottorikelkkailijoita, sillä hyppyrinen maasto on mitä mahtavin kelkkareitti.







Tällä kertaa me olimme liikkeellä kuitenkin vain eväsretken merkeissä, ja tuurin saattelemana pääsimme myös lämmittämään eväsleipiämme jonkun toisen seurueen sytyttämälle nuotiolle. Nuotiossa oleva muovi ei siis ole meidän jäljiltämme. ;)










Evästauon jälkeen kiersimme saaren Taikametsänreitin ympäri ja palasimme takaisin autolle. Mukava päiväretki päättyi hymyihin, ja pääsipä Lumpparikin testaamaan uutta metsäkelpoista asustettaan. Sadekankaasta ja villavuoresta tehty puku suorilla lahkeilla on osoittautunut edellisessä postauksessa esitellyn manttelin lisäksi todella käytännölliseksi ja kosteudelta suojaavaksi. Tässä puvussa on lisäksi riittävästi tilaa pannalle ja siihen kytkettävälle taluttimelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti