tiistai 29. toukokuuta 2012

Viimeinen työviikko

Eilen käynnistyi tämän kevään viimeinen työviikko. Ohjelmassa on paljon mukavia tapahtumia ja kevätjuhlia, jotka huipentuvat lauantaina pikkuserkkuni lakkiaisiin. Heräsinkin aamulla ihmettelemään, mihin se vuosi oikein katosi. Vastahan tulimme Kiinasta ja aloitimme syyslukukauden. Ajatella, että siitäkin on jo kohta kalenterivuosi aikaa.





Mennyttä lukuvuotta pohtiessani huomaan tapahtuneen paljon. Syyskuussa Anton valmistui kandidaatiksi samanaikaisesti, kun ihastelimme ruskasta kellastuneita ja punastuineita lehtipuita sekä nautimme täysipainoisesti Lumpparin seurasta. Muistelimme kovasti myös Kiinan matkaamme. Edelleenkin voin sanoa, että Kiina on paljon mahtavampi lomakohde kuin osaisi äkkiseltään kuvitella. Siellä käyneenä olemme saanut pienen pintaraapaisun Kiinan uskomattomasta monipuolisuudesta, taloudellisesta voimasta ja ihmisten yhteiselon merkityksestä. Siellä asuva puolestaan näkee maan eri tavalla, eikä kuulemma enää osaakaan sanoa juuta eikä jaata mihinkään mainitsemistani asioista. Odotammekin innolla kaverimme kesälomaa, jolloin hän tulee reilun puolen vuoden Kiinassa olon jälkeen Suomeen. Saas nähdä, ovatko hänen ajatuksensa Kiinasta ja kiinalaisista samansuuntaiset kuin Antonin veljellä. ;P




Lokakuussa jatkoimme Kiina-muisteloita, mutta myös kävimme katsomassa torille rakennettua Pepsi-mainoksen kuvauspaikkaa. Linkki mainokseen muuten tässä. Muuta ihmeellistä lokakuussa ei sitten töiden lisäksi oikeastaan tapahtunutkaan.






Marras- ja joulukuut olivat erittäin kiireiset. Onneksi ehdimme kuitenkin käydä hieman tuulettumassa jouluisessa Pariisissa. Se kaupunki on niin meidän makuumme: vielä kolmannella vierailukerrallakin löysimme Pariisista uusia puolia. Joulukuun aikana kävimme myös katsomassa Tiernakauden avajaisia, teimme joululahjoja, hengitimme kirpeää pakkasilmaa koiran kanssa ulkoillessa ja pohdimme toisen koiran hankintaa. Aika ei vain silloin ollut kypsä. Oli liian kiirettä ja kesälomasuunnitelmat täysin auki.






Joulun jälkeen jatkoimme tammikuussa töissä ja opiskeluissa täydellä höyryllä. Samalla nautiskelimme Lumpparin kanssa lumihangesta, testailimme uusi puhelimia, vaihdoimme rikkoutuneen televisiomme valkoiseen 46-tuumaiseen versioon ja kuuntelimme tuttaviemme reissujuttuja Aasiasta. Route-66 -lomakin pyörähti mielessä samoin kuin Aasian saarikiertely. Jätimme ajatukset silloin vielä muhimaan ja suuntasimme helmikuussa karkkilakkoni palkintomatkalle Varsovaan.



Varsovasta palattuamme jatkoimme arkista aherrusta, mutta samalla suunnittelimme myös seuraavaa irtiottoa arjesta. Olimme nimittäin huomanneet, että parin kuukauden välein muutaman päivän mittainen irtiotto tuotti niin paljon uutta energiaa, että olimme täysin valmiita satsaamaan lomiin. Arkikaan ei tuntunut niin tylsältä ja raskaalta, kun tiesi, että aherrus palkittaisiin parin kuukauden sisällä. Lomaa odotellessa kävimme kuitenkin mökillä pudottamassa lumia katolta, kuvasimme ikkunoihin tulleita jääkukkia ja leikimme Lumpparimme kanssa hangessa. Keppien noudosta tuli menneenä talvena yksi Lumpparin lempileikeistä. Lumien sulamisen jälkeen kepit eivät kuitenkaan enää kiinnostaneet. :D





Pääsiäisen kieppeillä kävimmekin jälleen maailmalla: Wien ja Bratislava - todella hyvä yhdistelmä! Lomailujen lisäksi ehdimme etsiä juhliin pukuja, katsella iltaruskoa, toivoa lumien sulavan nopeasti ja jännitimme Hullujen päivien lentotarjouksia. Hullareiden lähestyessä innostuksemme lennoista kuitenkin hiipui, koska kuuma Aasia ei enää innostanut lainkaan. Niinpä päätimme viettää kesän mukavasti kotosalla ja korkeintaan jossain lähialueilla reissatessa. Päätös oli toisaalta myös erittäin vapauttava, sillä emmehän me ole pahemmin Suomen kesää neljään vuoteen nähneetkään. Odotapa siis joululoma, silloin emme ole täällä. ;P

Nyt viimeisellä työviikolla ja toukokuun viimeisinä päivinä ajattelin käyttää kaiken vapaa-aikani uuteen harrastukseeni. Ostin nimittäin juuri uuden polkupyörän. Se se vasta onkin mahtava lenkkiseuralainen ohuine renkaineen ja tehokkaine levyjarruineen.

Viettäkäähän kaikki lukijamme mukavat viimeiset toukokuiset päivät. Ensi kuussa on jo kesäkuu - jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti