torstai 12. huhtikuuta 2012

Kuntoilua lentokentällä



Pääsimme lomamme alkuun heti urheilemaan, sillä kävimme testaamassa Oulun lentokentälle pystytettyä maailman ensimmäistä älykästä kuntosalia. Päästäksemme treenaamaan meidän piti syöttää treeniteho-toiveemme koneelle ja sen jälkeen saimme laitteille kulkukortin. Kortin sisältämien tietojen avulla laite sääti automaattisesti vastuksen sopivaksi ja ilmoitti näyttötaulussa, kuinka monta toistoa pitäisi tehdä.



Älykkäässä liikuntaympäristössä oli tarjolla vatsalihas-, pohje- ja reisilihas- sekä rintalihaslaite. Lämmittelyyn sopivasti tarjolla oli crosstrainer. Ideana lentokenttäkuntosalissa on se, että matkustajat pääsevät kuntoilemaan ennen lentoa, lentojen välissä ja myös lennon jälkeen. Vastusharjoittelu nimittäin vähentää erityisesti pitkillä lentomatkoilla mahdollisesti aiheutuvaa veritulppariskiä.



Hikiliikuntaan laitteita ei kuitenkaan ole suunniteltu, vaan ideana on ottaa päällystakki pois päältä, valita itselle sopiva treenitaso ja tehdä laitteessa kymmenestä viiteentoista toistoa. Jo tämänkin vertainen kuntoilu vilkastuttaa verenkiertoa hurjasti.

Kuntoilun päälle istuskelimme vielä tovin hierontapenkeissä. Pehmeät, mukavat ja lämmittimillä varustetut penkit olivat kuin unesta. Erityisesti tykkäsin jalkapohjahierojasta. Sellaisen ottaisin ilomielin myös kotiin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti