tiistai 27. syyskuuta 2011

Wonders of China part 6




Vaikka Kiina onkin vanha valtio ja sen pääkaupungissa Pekingissä on paljon historiallisesti arvokasta nähtävää, on siellä myös paljon uutta ja erittäin modernia arkkitehtuuria. Modernia Pekingiä ihastelimme muun muassa Antonin veljen Klausin kotialueella. Sieltä löytyi ensinnäkin suurin koskaan näkemäni valotaulu, jättisuuria ostoskeskuksia, uskomattomia rakennuksia sekä kalliita merkkiliikkeitä, joissa oli jopa asiakkaita. Pidin erittäin paljon kauppakeskusten ulkoasusta ja iltavalaistuksesta, sillä ne olivat mielestäni huomattavasti arvokkaammannäköisiä kuin esimerkiksi Hong Kongin mainosplakaatit.




CCTV-talo (Kuva lainattu täältä)

muodikas bichon frise 

The Place -kauppakeskuksen pihalla oleva "pieni" valotaulu 


autonäyttelyn The Place -kauppakeskuksen pihalla 

Klasun kotipihaa

Klasun kotipihan taidetta

oopperatalon puolikas

Sanlitunin alueelta






Superhienoa oli myös meidän hotelleissamme (heti sen hostellin jälkeen). Aulat olivat kullatut, katoissa suuret kristallikruunut ja huoneet kuin unelmistani. Lisäksi rinkkamme vietiin hotellihuoneeseen kullatuissa kärryissä, joten meillä ei ollut mitään valittamista. Kokeilimme useampana iltana myös huoneeseen tilattavaa illallista. Nams, se oli hyvää ja Suomen hintatasoon tottuneelle erittäin halpaa.







Nyt jälkikäteen tiedämme kyllä, että asumisesta Kiinassa kannattaa maksaa se 50 euroa yöltä, koska sillä hinnalla saa jo viiden tähden hotellin, jossa kaikki palvelu pelaa erittäin hyvin. Hotellien postipalvelu mitätöi tarpeemme etsiä postimerkkiä ja -laatikkoa, huonepalvelu tarjosi vatsantäytettä ja lentokenttäshuttle-palvelulla siirryimme aamuvarhaisella bussilla hotellilta lentokentälle. Hinnoiltaan mikään saamamme palvelu ei ollut kallis, joten oli rentouttavaa kerrankin ottaa vastaan tarjolla olevia palveluita. Ensi kerrallakin aion yöpyä hyvässä hotellissa, jossa ei juoksentele torakat eikä ikkunaa ole korvattu peilillä. ;)

1 kommentti:

  1. Upean kuuloinen reissu. Olisi ollut hauska nähdä se led-valotaulu. Varmasti kätevä yrityksen mainontaan, ei jää keneltäkään se näkemättä. Täällä meidän suunnalla niitä ei vielä kovinkaan montaa ole, mutta tuttava on harkinnut sellaisen hankkimista yritykselleen. https://leditaulu.fi/

    VastaaPoista