maanantai 14. helmikuuta 2011

Kylpyhuone


Keittiön esittelyn jälkeen olisi luontevaa kääntyä olohuoneen puoleen, mutta käydäänpä kuitenkin ensin kurkkaamassa kylpyhuoneeseen. Asuntomme kylpyhuone on 70-luvun tyyliin leveydeltään 1,6 metriä ja pituudeltaan 2,6 metriä. Neliöitä siihen tulee 4,16 eli ei mikään suuren suuri. Tosin kerrostalomme kaksioissa kylpyhuone on melkein puolet pienempi, joten siinä mielessä kylpyhuoneemme on suuren suuri.



Ennen kylpyhuoneessamme oli samalla, pidemmällä seinällä 60 cm leveä suihkuseinällä erotettu suihkualue, 60cm leveä allas kaappeineen, vessanpytty sekä tila 50 cm leveälle pyykinpesukoneelle. Voitte kuvitella, kuinka tilanahtaus seinällä oli! Noh, mehän teimme paljon uudistuksia. Vessanpytty muutti lyhyemmälle seinälle tuottaen paljon lisätyötä remonttifirmalle, suihkukaappi suureni 80 cm x 80 cm kokoiseksi ja toiseen reunaan jätettiin tilaa pesutornille ja sen päälle asennetulle kaapille. Pesutornin ja suihkukaapin väliin jäi sopivasti tilaa altaalle kaappeineen.



Oven viereiselle seinälle asensimme neljä pyyhekoukkua. Käytännössä näistä on ollut käytössä vain kaksi, mutta onpahan tulevaisuudenvaralle pari ylimääräistä. Koukkuihin voisi toki laittaa myös saunatakkeja yms., mutta meillä ei ole ollut niille tähän mennessä tarvetta.



Lisäksi asensimme oven viereiselle seinälle kolme pyyhetankoa. Alunperin haaveilimme pyyhekuivaimesta, mutta jätimme sen kuitenkin laittamatta. Taloyhtiö nimittäin kielsi vesikiertoiset, emmekä kerenneet urata reittejä pistorasialle, joten pelkät tangot saivat riittää. Ne ovatkin toimineet erittäin hyvin ja pyyhkeet saa aseteltua niihin kauniin näköisesti! Suosittelen ehdottomasti!



Katto on ehkä kylpyhuoneemme uniikein - se on nimittäin mustaksi käsiteltyä puuta. Putkiremontin yhteydessä jokaisen asunnon kylpyhuoneeseen asennettiin paneelikatto, joten me halusimme katosta uniikin. Peruspakettiin kuuluvana katto olisi ollut kuusipaneelia ja kuusen väristä - meillä taas kuusipaneelia, joka on tehdaskäsitelty mustaksi. Varmasti moni lukija ajattelee nyt "hyi kamala, niin synkkä", mutta voin kertoa, ettei musta katto oli lainkaan synkkä, kun asentaa riittävästi valoja. Meillä on katossa kolme 50 watin spottia ja voimme kertoa niiden valaisevat katon, seinät, lattian ja kylpyhuoneessa olijat! Ei se katto tee synkäksi, kun seinillä on kiiltävän valkoiset kaakelit.



Kylpyhuoneen matoksi halusimme pehmeän, valkoisen ja pyöreänmallisen maton, jonka läpimitta olisi vähintäänkin 70 cm. Vaihtoehdot olivat vähissä, mutta Hemtexiltä lopulta löysimme 80 cm läpimitaltaan olevan maton. Matto tuo kivasti kontrastia kylpyhuoneen tummaan lattiaan. Tässä muuten näkyykin lattialaattojemme hieno pintakuviointi. Itse pidän siitä tosi paljon. Lattialaatat olivat oikeastaan vahinko-ostos, koska ne, joita menimme hakemaan, olivat jo loppuneet, joten päädyimme näihin. Hyvää tuuria, nämä ovat ehdottomasti kivemmat kuin ne vaaleammat, jotka olisimme muuten ostaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti