torstai 26. elokuuta 2010

Vielä kerran pakkelia



Eilen leikkasimme ylimääräiset polyuretaanit pois lämpöeristetystä seinästä sekä pakkeloimme ruuvinkannat ja levyjen väliset saumat. Työvaihe oli nopea ja tänään käyn päivän aikana laittamassa lisää pakkelia niihin kohtiin, joissa sitä ei vielä ole tarpeeksi. Illalla pääsemme jo hiomaan seinän ja tarkistamaan sen maalausvalmiuden. Pohjamaalia olisi tarkoitus laittaa heti, kun se vain on mahdollista.



Antonin työskennellessä eilen seinän parissa minä leikkasin sopivan kokoiset matot muutamiin keittiön laatikoihin. Aiemmin jo kerroinkin laatikoihin laitettavista kumimatoista, mutta työvaihe jäi maton loppumisen vuoksi kesken. Nyt työvaihe on saatettu loppuun ja mattoa laitettu myös siivouskaappiin ja pesutornin yläpuolella olevaan kaappiin. Ostamani tiskiainepullot ja -purkki löysivät maton asentamisen jälkeen oman paikkansa roskakaapin takaosasta.

Aiemmin kirjasin myös ylös tänne blogiin jäljellä olevat työvaiheet. Tänään palasinkin kyseiseen listaan ja huomasin meidän olevan jo pitkällä.

- keittiön alasokkelin asennus OK
- astianpesukoneen etulevyn asennus OK
- isomman makuuhuoneen kaapin kokoaminen ja kiinnittäminen seinään OK
- kylpyhuoneen pyyhetankojen ja koukkujen asentaminen
- eteisen katon koolaus ja panelointi
- eteisen kattoon tulevien spottilamppujen asentaminen (Wireman Oy)
- eteisen seinien maalaus
- ulko-oven öljyäminen
- ulko-oven karmien hiominen ja maalaus
- parvekkeen oven muutostyöt (eristyksen lisääminen)
- parvekkeen oven karmien hiominen ja maalaus
- parvekkeen oven ympärillä olevan seinään eristäminen OK
- parvekkeen lasitus (Kesälasi Oy) OK
- parvekkeen maalaus OK
- parvekkeen lattialaudoitus OK

Eteinen on siis seuraava työkohde, joten pitääpä kirjoittaa lakimuutoksen tuoma työseloste isännöitsijälle. Karmit onneksi saamme hioa ilman lupaa, joten se voisikin olla tämänpäiväinen työ.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Lämpöeristettä



Marraskuun 30. päivänä vuonna 2009 kerroin (katso täältä), miten poistimme vanhat lastu- ja tuulensuojalevyt isomman makuuhuoneen kahdesta seinän pätkästä. Toinen pätkä peitettiin samantien Spu Anselmi -eristelevyllä, mutta parvekkeen oven ympärys jäi odottamaan päätöstä parvekkeen oven vaihtamisesta/uusimisesta. Tällä viikolla sitten päädyimme lopputulokseen, että tuunaamme vanhan oven lämpötiiviiksi ja poistimme samalla sisäoven. Parvekkeen ovessa oli nimittäin kaksi ovilehteä, jotka avautuivat eri suuntiin; toinen sisälle suoraan liukuoveen kolahtaen ja toinen ulospäin osuen ikkunapeltiin. Kumpikaan ovi ei siis käytännössä ole hyvä.


Suurin ongelma oli kuitenkin se, että oven ympärillä oleva seinä veti kylmää ilmaa koko ajan. Vanhat levyt poistettuamme huomasimmekin, että polyuretaani ei ollut peittänyt koko seinää. Joissakin kohdissa näkyi jopa läpi. Siispä otimme polyuretaania ja ruiskutimme sitä reikiin sekä seinän reunoihin.


Polyuretaanin laittamisen jälkeen painoimme valmiiksi leikatut Spu Anselmi -lämpöeristelevyt paikalleen ja ruuvasimme ne kiinni kipsilevyruuveilla.





Seinä rakentui kolmesta eri levystä, joten levyjen väliset raot tiivistimme polyuretaanilla. Jo heti tiivistyksen jälkeen huoneessa oli huomattavasti lämpimämpi, eikä kylmää ilmaa enää virrannut kuin ovesta. Tänään jatkamme oven tiivistämisen suunnittelua. Emme tarkkaan vielä tiedä, miten tiivistäminen tehdään, mutta ajatuksena olisi laittaa oveenkin anselmia.



Ja lopuksi esittelen uuden keittiötarvike-hankintamme. Ostimme eilen kaksi pientä Luhdan käsipyyhettä, jotka sopivat keittiömme värimaailmaan. Tästä voikin päätellä, että kaikki tulevaisuudessakin hankittava keittiötarvike pyrkii olemaan joko pinkkiä (ei vaaleanpunaista, vaan pinkkiä) tai harmaata. Valkoinenkin ja musta toki esiintyvät keittiössä, mutta nämä kaksi väriä ovat pääsääntöiset korostevärit. Kylppärissä korosteväriksi on valikoitunut limen vihreä, isommassa makuuhuoneessa keltainen, olohuoneessa harmaa ja pienemmässä makuuhuoneessa valkoinen. Sininen on ainoa väri, jota asuntoomme ei missään muodossa tule. Muilta osin värit ovat kiva piriste. :)

tiistai 24. elokuuta 2010

Syksy saapui kotiimme



Syyskuu on jo melkein täällä. Se tarkoittaa töiden alkamista, gradun kirjoittamista, valmistumisen suunnittelua ja syyskasvien ostamista. Meidän kodissamme sisustus ei muutu vuodenaikojen mukaan, mutta parvekkeelle olen perinteisesti joka vuosi ostanut uudet kasvit kesäksi ja talveksi. Aiempina vuosina syys- ja talvikasveina ovat toimineet krysanteemit, mutta tänä vuonna ihastuin täysin kahteen minulle uuteen tuttavuuteen.

Samalla innostuin tuomaan makuuhuoneestamme lampaantaljan parvekkeelle. Talja on ihanan lämmin, joten syysiltojen pimetessä se lämmittää kivasti varpaita. Tyynyn kangas puolestaan alkoi tänään ottaa ensimmäisen kerran silmääni. Kuvassakin se näyttää jo niin haalealle ja kuluneelle, että taidanpa lähtä kangaskauppaan etsimään uutta kuosia.

Illalla remontti jatkuu Spu Anselmi -lämpöeristelevyjen asentamisen merkeissä. Purimme puolisen vuotta sitten isomman makuuhuoneen seinästä tuulensuojalevyt pois, jotta voimme asentaa tilalle lämpötiiviimmän anselmin. Parvekkeen oven karmien jäätyä paikoilleen (emme siis vaihda niitä) pääsimme vihdoin tiivistämään seinän vähemmän vuotavaksi.

maanantai 23. elokuuta 2010

Pieni, mutta tärkeä parannus



Arki saapui meidänkin remonttipaikalle, joten olen ollut tänään yksin remontointihommissa. Suunnitteluvaiheiden vastapainoksi hioin ja maalasin parvekkeemme oven kynnyksen. Aiemmin kynnys oli punainen ja erittäin kulunut. Maali oli hilseillyt varmaan jo 10 vuotta sitten, eikä kynnys näyttänyt nykyäänkään yhtään paremmalle. Siispä hiomalaitteelle oli jälleen käyttöä.


Hiomisen jälkeen kynnys sai uuden, harmaan maalikerroksen. Lopputulos ei ehkä ole yhtä hieno kuin oli tarkoitus, mutta odotetaas, miltä kokonaisuus näyttää oven karmien ja oven maalauksen jälkeen. Valkoinen kynnys voisi olla parempi, ehkä. Oven suhteen emme ole vielä tehneet mitään päätöksiä. Sen kuitenkin tiedämme, että ovi vetää ja se pitäisi maalata. :D



sunnuntai 22. elokuuta 2010

Parveke on valmis!




Eilen näitte jo, miltä parvekkeemme lattia tulee näyttämään lattialaudoituksen valmistuttua. Siksi otimmekin tänään asiaksi laudoituksen rakentamisen. Rakensimme lattian kahdesta osasta, jolloin siivoaminen helpottuu. Ensin asetimme laudat lattia ja sen jälkeen juoksupuut lautojen päälle. Ruuvasimme juoksut kiinni lautoihin nurjalta puolelta, jolloin päälypuolelle ei tullut lainkaan näkyviin ruuveja.



Kaikki laudat kiinnitettyämme sahasimme ylimääräiset juoksut poikki ja asensimme lattian paikoilleen parvekkeelle. Jätimme juoksupuista 5 cm verran "ylimääräistä" ensimmäiseen lavaan, jotta toisen lavan tullessa sen viereen, juoksupuut näyttävät jatkuvan, vaikka ne todellisuudessa onkin sahattu poikki.



Toinen lava valmistettiin samalla tavalla ja nostettiin parvekkeelle toisen lavan viereen. Erityisen paljon kiinnitimme huomiota lamppujen asentamiseen, sillä upotimme liittimet 4 mm verran puun sisään sekä rakensimme puoliympyröistä tukipalasia lamppujen kannoille. Jospa lamput kestäisivät myös seisoskelun alla näiden tukitoimien avulla. :D



Parvekkeemme viihtyisyyttä lisää myös asentamamme tuuletusteline. Telineen paras puoli on se, että sen voi säätää viiteen eri asentoon. Asennuksessa hyödynsimme tänään ostamamme Bosch Uneo -iskuporakonetta. Työkalu soveltuu erittäin hyvin pieniin poraus ja -ruuvaustöihin. Sen tehot riittävät myös kivibetoniseinän poraamiseen, joten parvekkeen seinän poraustyöt sujuivat nopeasti.



Kokonaisuudessaan parvekkeesta tuli tyylikäs ja onnistunut. Huomenna pääsemmekin tutkimaan parvekkeen oven tilannetta. Saapas nähdä, millainen projekti se on.

lauantai 21. elokuuta 2010

Pimeän valot



Wow! Lamput ovat todella tyylikkäät!

Parvekkeen lattia


Tämän kuukauden postaukset ovat olleet hyvin parvekepainotteisia. Sama rata jatkuu, sillä tänään aloitimme parvekkeen lattialaudoituksen rakentamisen. Ensin sahasimme laudat oikean mittasiksi ja asettelimme kokeeksi parvekkeelle. Jo tässä vaiheessa lattia näytti erittäin hyvälle. Kokeilun aikana määritimme myös lattiavalaisimien paikat sekä asensimme ne paikoilleen. Kokonaisuus on oikein kiva. Illan pimetessä näemme vielä paremmin, kuinka hyvin valot valaisevat. Huomenna ruuvaamme lattialaudat kiinni alajuoksuihin, jonka jälkeen laudoitus on valmis.



Maalaustalkoot osa 5



Maalaustalkoiden osa 5 kattoi yhden seinän maalauksen. Moneen otteeseen siirretty pakkeloidun seinän maalaus on vihdoin toteutettu. Lopputulos näyttää hyvälle. Uskoisin, että ensimmäinen kerros oli riittävän peittävä, mutta viimeisen sanan sanoo aurinko huomenna. Tänään emme voineet nimittäin ottaa aurinkosuojapapereita irti parvekelaseista, joten näemme realistisen maalaustuloksen vasta huomenna. Sen voimme kuitenkin sanoa, että seinään upposi 0,5 litraa maalia, mikä on erittäin paljon seinän pinta-alaan nähden. Maalin kulutuksen syynä oli kuuma ilma. Sama ilmiö tapahtuu myös kapeassa tilassa maalatessa, mikäli ainoa valonlähde on työmaavalaisin. Kokeiltu on nimittäin tätäkin, eikä se kovin hyvin toiminut.

Maalaustyöt on tältä erää tehty, joten seuraavaksi siirrymme lattian asentamiseen. Siitä lisää huomenissa.

perjantai 20. elokuuta 2010

Pinkkiä, harmaata ja valkoista


Reilireissumme loppupuolella innostuimme ostamaan kolme saippuapulloa. Värivaihtoehtoja Ullaredissä oli kymmenkunta, mutta parhaiten keittiöömme sopivat valkoinen ja harmaa. Pinkki valikoitui korosteväriksi sattumalta, koska se oli vaihtoehdoista pirtein. Samaa pinkkiä linjaa jatkoimme myöhemmin Sokokselta ostetulla astianpesuaineilla täytetyllä purkilla. Olisikohan seuraavaksi vuorossa pinkki astiapyyhe. :D

Kahvinkeitin


Keittiön ollessa jo valmis olemme etsiskelleet kahvinkeitintä, joka sopisi asuntomme tyyliin. Tällä hetkellä meillä on kaksin kappalein vanhoja, tavallisia kahvinkeittimiä, mutta uutta etsiessämme haluamme panostaa etenkin kahvinkeittimen laatuun ja ulkonäköön. Tähän mennessä olemme löytäneet kaksi kilpailukykyistä vaihtoehtoa.


(Kuvalähde: http://www.verkkokauppa24.com/)

Ensimmäinen vaihtoehto on Philipsin Café Gourmet Aluminium, jonka toimintaperiaate on erilainen kuin muissa tuotteissa. Vesi nimittäin kaadetaan keittimen yläosaan ja käyttäjä voi nähdä veden vähenemisen ja kahvin määrän lisääntymisen. Korkeudeltaan keitin saattaa kuitenkin olla meidän keittiöömme liian suuri.

(Kuvalähde: http://www.hobbyhall.fi/)

Toinen vaihtoehtomme on Rowentan Silver Art -keitin, jonka erikoisuutena on hopea, erittäin kiiltävä pinta sekä viilupintainen pohja ja kannun kahva. Ihastuimme keittimessä ehdottomasti sen muotoiluun ja kiiltoon. Tämä istuisi keittiöömme erittäin hyvin. Lisäplussana on vielä se, että keittimen voi ostaa FinnairShopista pisteillä - ja niitähän Antonilta töiden vuoksi löytyy!

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Maalaustalkoot osa 4



Statuspäivitys 18.8.2010 klo 23.02:

Parvekkeen laudat on maalattu. Lopullinen väri on tosi kiva, vaikkakin erikoinen. Eiköhän väri kuitenkin istu parvekkeellemme.

tiistai 17. elokuuta 2010

Parvekkeen sisustus

Parvekkeen maalaustöiden ollessa kovassa vauhdissa olemme jo hieman suunnitelleet parvekkeen sisustamista. Parvekkeen asema lisähuoneena korostuu kesäisin ja syksyisin, jolloin parvekkeella on lämmintä ja aurinkoista sen eteläsuuntaisen sijainnin vuoksi.



Nykyisessä kodissamme parveke on sisustettu itse tehdyillä kalusteilla viitisen vuotta sitten, mutta edelleen kesähuone näyttää mielestämme hyvälle. Pidämme tummista kalusteista ja vaaleista pehmusteista. Penkkeinä toimivat arkut ovat myös hyvä paikka säilyttää mm. kukkamultaa, turhia kukkaruukkuja ja muita ulkona pärjääviä tavaroita. Penkillä oleva iso punainen tyyny on ollut jo monena vuonna uudistamislistalla, mutta siihen on jo jollain tapaa kiinnytty. Kankaan kuvio miellyttää edelleen silmäämme samoin kuin vihreät kasvit valkoisissa ruukuissa. Kasvien osalta olen kokeillut montaa erilaista saniaista yms. pihakasvia, mutta päivittäisessä 40-asteen kuumuudessa on parhaiten menestynyt rehuheinä (kuvassa taaempi kasvi), jonka siemeniä olen saanut serkkujeni maatilalta joka kevät. Heinähän kasvaisi vaikka kuinka pitkäksi, mutta olen kerran viikossa leikannut sen "siiliksi", jolloin sen ulkoasu on pysynyt mieleisenäni. Saman heinän siemeniä tipahti kerran myös parvekkeeni kohdalla olevalle nurmikaistaleelle. Siinä kasvaa edelleen vuosien jälkeenkin tiheää ja pehmeää heinää, joka kestää nurmikon leikkaamista, kuumuutta, kuivuutta ja kävelemistä. ;P


(Kuvalähde: http://www.toukoranta.fi/sisustus-ja-piha/piha-ja-parveke)

Parvekkeen sisustamisen suunnittelusta innostuneena katselinkin myös muiden parvekkeita. Yllä olevassa kuvassa on kiva tunnelma, joka sopisi remonttikohteeseemme. Erityisesti pidän kulmikkaasta auringonottotuolista sekä palmukasvista. Useimmiten ihmiset hankkivat parvekkeilleen perustuolin ja pöydän, mutta meillä on suunnitelmissa rikkoa kaavaa ja rakentaa huonekalut itse. Puutöiden tekeminen on nimittäin todella hauskaa puuhaa. Silloin saa itse päättää koon ja muodon, eikä hintakulutkaan nouse kovin korkeiksi. Suurin menoerä on todennäköisesti maali, jonka pitää olla ulkotiloihin sopivaa. Muistaakseni nykyisen kotimme parvekekalusteet tulivat maksamaan kokonaisuudessaan noin 150 euroa, josta suurin osa kului maaleihin, kankaisiin ja istuinpehmusteena toimiviin vaahtomuoveihin. Samalla hinnalla olisi toki saanut peruspöydän tuoleineen, mutta lopputulos olisi ollut sen näköinenkin.

Maalaustalkoot osa 3



Osallistuin maalaustalkoisiin tänään yksin: eilen hakemamme 33 metriä terassilaudaksi soveltuvaa kyllästettyä mäntylautaa saivat harmaan maalikerroksen päälleen. Ensimmäinen kerros tuskin on peittävä, mutta viitteet lopulliseen väriin ovat jo näkyvissä. Odotankin jo sormet syyhyten huomista, kun saan maalata laudat toiselta puolelta. Ylihuomennalaudat saavat lopullisen silauksen maalia ja perjantaina laudat voi jo kuljettaa remonttipaikalle. Viikonloppuna on siis edessä pikkusiskoni synttäreiden lisäksi parvekelaudoituksen rakentaminen. Jippii, kaikkea kivaa taas edessä!

Tänään jatkamme remonttipaikalla seinien maalausta, sillä maalaamme parvekkeen oven ympäröivän seinän toiseen kertaan. Pakkeloitua päätyseinää emme pääse tänäänkään maalaamaan, koska aurinko vielä paistelee lämpimästi juuri siihen seinään. Pitänee maalata seinä viimeistään ennen lattialaudoituksen asentamista eli loppuviikosta. Seinän maalauksella ei onneksi ole niin kova kiire, joten voimme huoletta jättää sen viikonlopun iloksi.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Maalaustalkoot osa 2




Illalla palasimme kauppareissun jälkeen takaisin remonttipaikalle maalaamaan ikkunan yläpuolelle jäävän seinän pätkän. Tiistaille jätimme pakkeloidun seinän, koska aurinko paistoi seinään koko illan ja se olisi kuivattanut maalin liian nopeasti.



Lattian maalasimme samalla innolla ja siitä tuli todella hyvännäköinen! Kaikki pulujen jättämät, pinttyneet keltaiset tahrat jäivät nyt maalin alle. Lattian osalta saimmekin uuden, aiempaa paremman idean. Ruskean sijaan maalaamme lattialaudat tumman harmaalla. Asunnostamme löytyy jo tähän mennessä kaksi erisävyistä harmaata seinää, joten sama korosteväri jatkaa linjaa parvekkeella. Taloyhtiön yleisilmeeseen puulattiamme ei vaikuta, koska lattia ei näy mistään kohtaa parvekkeemme ulkopuolelle. Saimme myös isännöitsijältä luvan lattialaudoituksen rakentamiseen, joten huomenissa voimme pyöräillä rautakauppaan tutustumaan erilaisiin materiaaleihin. Pakollisena ei olekaan enää terassilauta, vaan voimme ostaa myös tavallista höylättyä lautaa, jonka hinta on kolmasosa terassilaudan hinnasta.

Maalaustalkoot osa 1



Pidimme tänään kahdestaan todelliset maalaustalkoot. Ulkopintojen maalin kuivumisen nopeuden vuoksi Anton maalasi pensselillä reunoja ja kulmia samaa tahtia minun telan heilutuksen kanssa. Työskentely näytti hauskalle. Harmi, kun ei ollut kolmatta henkilöä kuvaamassa tilannetta. Viimeisessä vaiheessa otetussa kuvassa maali näyttää harmaalle, mutta oikeasti se on lähempänä telan väriä. Kuvan taka-alalla oleva valkoinen seinä on myös aikalailla oikean värinen.

Tehokkaina maalasimmekin heti peräkkäin kolme pintaa, joilla ei ollut lainkaan yhteisiä kulmia. Iltaa varten meille jäi enää pakkeloitu seinä sekä ikkunan yläpuolella oleva seinänpätkä. Todennäköisesti maalaamme ulko-oven ympäröivän seinän vielä kertaalleen, sillä ensimmäinen maalikerros ei ole ainakaan vielä tässä kuivumisen vaiheessa kovinkaan tasainen. Katto puolestaan oli tasoittunut yön aikana sen verran hyvin, että sen maalaamista lykkäsimme. Voihan se olla, ettei kattoa tarvitse enää maalata lainkaan.

Pakkelia seinään, maalia kattoon



Eilen pääsimme jo hyvin vauhtiin parvekkeen ehostamisessa. Pakkeloimme ja hioimme pariin otteeseen päätyseinän sekä maalasimme parvekkeen katon. Valitsemamme sävy on oikein hyvä - parvekkeesta tulee maalauksen jälkeen erittäin raikas. Edellinen maalikerros olikin jo sitonut itseensä kaupungin pölyä ja likaa. Erityisesti katto, jota tuskin on ihan vasta maalattu, on nyt ensimmäisen maalikerroksen jälkeen paljon puhtaamman näköinen.



Katon kuivuttua viimeistelimme katon ja seinien välisen raon ulkokäyttöön soveltuvalla akryylimassalla. Olemmekin joutuneet ostamaan parveketta varten uuden hienotasoitteen, erilaiset maalit ja oman telan, sillä ulos pitää olla erityisesti ulkokäyttöön suunniteltuja tuotteita. Telan ostimme kattoa varten, sillä roiskepintainen katto pitää maalata mahdollisimman pitkäkarvaisella telalla. Hyväksi telaksi osoittautui "halpistelapaketeissa" myytävät telat. Seinät maalaamme samoilla teloilla, joita olemme käyttäneet sisäseinissäkin.



Illan viimeinen työvaihe sisälsi ongelmia, sillä nettikaapeleiden sijoittaminen atk-kaappiin ei ole kovin helppoa. Putkiremontin yhteydessä toivoimme pienempää atk-kaappia, koska se näyttää paremmalle kuin tuplasti isompi kaappi. Pieni koko toikin sitten ongelman, jota voisi kutsua tilanahtaudeksi. Kaappiin ei nimittäin mahdu edes meidän modeemimme, joten joudumme hankkimaan uuden, pienempikokoisen modeemin. Sen lisäksi kuuden nettikaapelin (parikaapeleita, jes) mahduttaminen kaappiin on tuskallista. Lopulta kaapelit kyllä mahtuivat kaappiin, mutta enempää ei kyllä olisi mahtunut. Aiemmin kaappiin on sijoitettu 4 antennikaapelia, puhelinkaapeli, yksi pinta-asennettu pistorasia ja porraskäytävästä tulevat sisääntulo-kaapelit. Järjestelmällisyys kunniaan! :D

perjantai 13. elokuuta 2010

Parvekkeen muodonmuutos alkaa


Parvekelasien asentamisen yhteydessä parvekkeemme seinästä poistettiin vanha tuuletusteline, jolloin seinään jäi kaksi reikää putkenpätkineen. Talossamme on nimittäin kaikki vastaavanlaiset kannattimet upotettu seinään, joten niiden poistaminen on aina oma hommansa. Tälläkin kertaa parvekkeen seinään tuli lommoa moneen kohtaan, joten pakkelille ja maalille on tarvetta. Lisäksi laitamme putken päiden kohdalle pyöreät lätkät, joten lopulta seinästä tulee siisti.



Maalamisen osalta kysyimmekin isännöitsijältämme seinien värikoodeja. Yllätykseksemme saammekin itse etsiä lähimmäksi nykyisen seinän värin ja maalata seinän sillä. Tästä innostuneena menimmekin suoraan maalikauppaan hakemaan väriliuskoja. Kymmenien liuskojen joukosta kahdeksan olivat lähimpänä oikeaa väriä. Näistä valitsimme lopulta parhaiten vanhaa väriä jäljitteleväksi Talvi-nimellä kulkevan värin. Huomenna pääsemmekin jo maalauspuuhiin.

Lattian saamme myös maalata lähimmäksi osuvalla värillä, joten parvekkeesta tulee lopulta kuin uusi. Lattialaudoiksi valitsimme uritettua terassilautaa, jonka käsittelemme alustavan suunnitelman mukaan tumman ruskeaksi. Saankin ensi viikolla mennä käsittelemään lautoja vanhempieni takapihalle. Toivottavasti on hyvät kelit. :)

Parveke


Hei, hei pulut ja teidän innokas pesänrakennustarpeenne. Meillä on nyt parvekelasit!

Kuluneen kesän aikana paikalliset pulut ovat yrittäneet rakentaa pesäänsä neljä kertaa meidän parvekkeellemme. Joka kerta he ovat hylänneet pesänsä viimeistään siinä vaiheessa, kun olemme vieneet heidän munansa roskikseen. Aina on kuitenkin löytynyt uusi pariskunta, jotka haluavat majottua juuri meidän parvekkeellemme. Naapuri kun laittoi kesän alussa omalle parvekkeelleen lasit ja näin ollen esti pulujen pääsyn entisille pesimäpaikoille. Parvekelasit ovat siis ainoa ratkaisu tässä elintilakilpailutilanteessa.


(Kuvalähde: http://www.outdoorlightinglamps.com/deck-lighting)


(Kuvälähde: http://www.finnforest.fi/tuotteet/thermowood/
Pages/Terassilauta.aspx)

Lasituksen myötä pääsemmekin jo suunnittelemaan parvekkeen lattiamateriaalia sekä valaistusta. Tarkoituksenamme on upottaa lattiaan valkoista valoa tuottavia led-lamppuja. Lamput olemme jo löytäneet, mutta lattiamateriaali on vielä mietinnän alla. Vaihtoehtoina ovat ylemmässä kuvassa oleva perinteinen kestopuu tai alla olevassa kuvassa esiintyvä koristeellisempi kestopuu. Mahdollista olisi myös laittaa lämpömattoa, jolloin matto olisi talvellakin vielä lämmin. Matto pitäisi kuitenkin asentaa esimerkiksi puulattian päälle, jotta saisimme upotettua lamput haluamiimme kohtiin. Pitää siis jälleen mennä rautakauppaan tutustumaan vaihtoehtoihin ja tekemään päätös. :)

tiistai 10. elokuuta 2010

Asuntomessut


Ruskea seinäpaneeli

Valkoinen seinäpaneeli

Saimme purettua vihdoin reilireissumme kuvia kameran muistikorteilta, joten saimme myös asuntomessukuvat koneelle. Kävimme messuille viime viikon torstaina katselemassa uusia ideoita sisustukseen. Yksi vierailun kohokohta oli myös koristepaneeli. Olemme nimittäin itsekin miettineet kyseisen paneelin asentamista makuuhuoneeseen, koska maalaamamme punainen seinä ei enää sovi asuntomme yleisilmeeseen. Tällä viikolla menemmekin kyselemään liikkeistä, millainen työ paneelin asentamisessa olisi.

Messualueella pidimme eniten taloista, joissa oli selkeät, suorat linjat. Taloista suosikkejamme olivat numerot 11 ja 13. Talo numero 11 oli mielenkiintoinen, koska siinä oli paljon ikkunoita. Taloon 13 ihastuimme puolestaan sen avaruuden vuoksi. Lisäksi pidimme talon sisustuksen värimaailmasta.




Suurinta ihastusta messutaloissa kuitenkin tuottivat näköalat ja suuret ikkunat. Omassa asunnossamme on myös isot ikkunat merellepäin, joten samainen asia ihastutti myös Kuopiossa.





Valkoinen väri sisustuksessa osui myös nappiin, sillä olemme itsekin päättäneet sisustaa asuntomme korkeakiiltoisilla valkoisilla kalusteilla. Mattojen osalta mustat pyöreät matot kiinnostavat, mutta emme ole vielä varmoja, laitammeko sittenkin valkoiset matot. Onneksi on aikaa pohtia.



Yhdessä messutalossa oli lattiamattona lehmäntalja. Meilläkin on suunnitelmissa sijoittaa aiemmin joululahjaksi saamamme lehmäntalja olohuoneeseen. Sen mukaisesti olohuoneeseen tuleekin tummempia värisävyjä kuin muihin huoneisiin.




Ylläolevat kaksi kuvaa on valittu blogiin liitettäväksi, koska kuvien värimaailma miellytti meitä. Vessasta otetussa kuvassa on myös hieno idea, miten tilaan voi tuoda erilaisen seinän. Tällainen seinä olisi hieno parvekkeella (jos sellaisen vain saisi tehdä ;P).