torstai 4. helmikuuta 2010

Puuhastelua eteisessä


Hienoa hiontapölyä on koko eteinen täynnä

Tänään kävin koulun jälkeen puuhastelemassa eteisemme parissa. Ennen putkiremontin alkua meillä on tarkoitus pohjamaalata kaikki eteisen ja olohuone-keittiön seinät, jotta voimme putkiremontin aikana viimeistellä seinät lopulliselle maalipinnalle. Eteisen osalta viimeistely taitanee kyllä jäädä toisen pitkän seinän osalta helmikuulle, mutta ainakin seinä, johon sähkökaappi asennetaan, olisi hyvä maalata ennen sähkökaapin asentamista. Tällöin meillä olisi huomattavasti vähemmän suojattavaa. Niinpäs kävin uurastamassa yhden seinän verran epäkeskohiomakoneella ja pölyähän tuli vaikka naapurille jakaa.


Jopa seinät ovat ihan pölyssä


Naapurista puheen ollen Anton teki eilen tarkkuusmittauksen, kuinka leveä seinä meidän ja naapurimme kylpyhuoneiden välissä on. Anton nimittäin porasi vahingossa seinästä läpi. Kaikissa meissä taitanee asua pieni tirkistelijä. ;P Seinän paksuus yllätti kyllä, koska seinä on merkitty kantavaksi ja muut kantavat seinät ovat 170 mm paksuja, mutta tämä yksi seinä onkin vain 100 mm paksu. Hyvä tässä vaiheessa saada selville tämäkin asia, sillä naapuri ei voikaan asentaa omaa peilikaappiaan ihan siihen kohtaan, jossa se tällä hetkellä on, koska kiinnityksessä käytettävät ruuvit lävistäisivät meidän sähköjohtomme. Onneksi siis tuli tehtyä tällainen "tarkistusporaus". :D Naapurimme osalta tapaus on myös huvittava ja hauska, emmekä me joudu korvaamaan mitään, koska naapurillammekin oli tarkoitus uusia kylpyhuone kokonaan putkiremontin yhteydessä.



Palaten takaisin tämänpäivän tapahtumiin aloitin myös ulko-oven kynnyksen hiomisen. Siinä onkin hommaa, koska edellinen omistaja on rei'ittänyt kynnyslaudan aivan kokonaan kävellessään todennäköisesti "liukastumisestepiikkikengillä" kynnyksen päältä. Sen vuoksi päätimme hioa kynnyksestä kaikki montut pois ja käsitellä kynnyksen myöhemmin pähkinän väriseksi väritetyllä venelakalla. Kynnyksen hiomiseen tosin menee hetki, koska siinä on vähintään kolme maalikerrosta päällekkäin. Muutaman tunnin aherruksen jälkeen kynnys on kaikkine mutkineen valmis lakattavaksi. Sitä hetkeä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti