torstai 14. tammikuuta 2010

Lattian poisto



Tänään kävimme pikaisesti kääntymässä remonttipaikalla. Tällä illalle valitsimme nopeat työvaiheet, koska aikaa ei ollut käytettävissä paria tuntia enempää. Sinä aikana kerkesimme kuitenkin taltan, moskan ja purkuraudan avulla poistaa lattiamaton alla olleen korkkilattian puolentoista neliön alueelta kylpyhuoneen oven edestä.



Paras tapa korkkimaton poistamisessa oli reunan talttaaminen irti ja sen jälkeen maton repiminen irti lattiasta. Yllätykseksemme matto oli liimattu kiinni ainoastaan reunoista. Asuntomme lienee jo teidän lukijoidenkin mielestä melkoinen yllätysten aarreaitta. Tuskin kovin moni ihan näin perusteellisesti saneeraa kerrostaloasuntoa. Maton poistamiseen oli kuitenkin ihan järkevä syy. Edellisen omistajan aikana lattia oli kastunut korkkimattoon asti, mutta ajansaatossa kuivunut täysin. Hometta matossa ei ollut, eikä kosteusmittarinkaan viisari värähtänyt, mutta laminaatin poiston jälkeen matto haisi ummehtuneelle. Korkkimaton poiston jälkeen kylpyhuoneen edus on nyt täysin terve. Onneksemme kosteus ei ollut missään vaiheessa päässyt betoniin asti. Nyt meidän on hyvä latoa uusi parketti eteiseen. Emme joudu myöskään miettimään, aiheuttaako korkkimatto ongelmia myöhemmin.



Korkkimaton poiston jälkeen viimeistelimme myös kylpyhuoneen katkaisijan saneerausrasian paikan ja asensimme rasian paikoilleen. Huomenna käymme ostamassa pienen 90-asteen kulmalla olevan asennusputken, jotta saamme asennusrasian yhdistettyä vanhaan, seinän sisällä kulkevaan johtoasennusputkeen. Työvaiheen jälkeen pääsemmekin tasoittamaan seinää eteisen puolelta ja kytkemään kytkimen takaisin käyttöön.

1 kommentti:

  1. Nämä ovat aika kovia urakoita. Meillä myös on vanha lautalattia, ja siihen pitää tehdä lattian nosto. Eli mylläämiseksi menee, mutta kyllä se sitten palkitaankin. Hyvin tuo näyttää edistyvän.
    https://www.kuretek.com/lattian-nosto

    VastaaPoista