torstai 19. marraskuuta 2009

Lisää koloja seinään


Eilen jatkoimme pienen tauon jälkeen remontointihommia. Uritimme ensimmäisen kerran seinää uusien pistorasioiden johtojen vuoksi. Emme halua vetää pintavetoja, joten meillä on vain yksi vaihtoehto: urittaa seinä ja upottaa johto putkineen seinän sisälle. Saamme levittää uran kohdalle nyt viikon verran tasoitetta, mutta lopputulos onkin sitten hyvä.



Urituksessa käytimme työkaluna timanttilaikallista rälläkkää. Työkalu on melko tehokas, uran tekemiseen meni arviolta 2 minuuttia. Sen jälkeen taltan ja vasaran avulla tiputimme uran verran seinää alas. Lopullisen uran syvyys on 30 mm ja leveys noin 25 mm. Laitamme uraan 20 mm läpimitaltaan olevan johtoputken, jotta saamme kaikki johdot vedettyä saman putken läpi.



Urituksen jälkeen teimme kolot uusille pistorasioille. Eteisen puolella ei ollut aiemmin lainkaan pistorasiaa, joten vedämme sähköjohdot nyt sinnekin. Ensimmäisen reiän tehtyämme huomasimme eteisen puolella olevan kuitenkin puhelinpistokkeen. Olimme jo täysin unohtaneet sen olemassaolon, koska parkettipakettipino on ollut kyseistä seinää vasten kuukauden päivät. Säästyimmekin siis yhdeltä rasiaporarei'itykseltä, koska voimme käyttää vanhaa puhelinpistokereikää uuden pistorasian upotuskohtana. Puhelinpiuhan vedämme oven kynnyksen alta ja kaapin takaa eteisen sähkökaappiin, jonne asennetaan myöhemmin myös modeemi.

Tänään meillä onkin edessä porrasvalojen valitseminen. Pitää käydä katselemassa useammasta liikkeestä, minkälaisia porrasvaloja laittaisimme. Erityisen tärkeää olisi löytää sellaiset valot, joiden upotussyvyys olisi mahdollisimman matala. Tällöin välttyisimme suuremmilta reikien tekemisiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti